Van Margreet, een trouwe bezoekster van deze website, kreeg ik onlangs deze leuke beelden van Koninginnedag 2004 toegestuurd. Wat is de tijd gevlogen! Ik ben heel benieuwd wat jullie destijds van de outfit vonden. Ik ben de dag na Koninginnedag naar het winkelcentrum gegaan om een spijkerjasje te kopen ;)

Foto's met hartelijke dank aan de dochter van Margreet. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Eftichia

Eftichia

woensdag 26 aug 2015 - 19:15

En of ik het me herinner, ik was verbaasd toen ik Maxima in deze kleding zag, dat was lef hebben en ik dacht oh wat zou schoonmama hiervan denken? Wat een leuke foto's heeft de dochter van Margreet toen gemaakt. Tja...mijmer ik terug wat was Maxima toen nog heerlijk spontaan, deze leuke outfit paste precies bij de Maxima van toen en wat had ze een plezier die Koninginnedag, maar oh wat heeft ze in moeten leveren.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 26 aug 2015 - 14:28

Geweldige outfit. Vond ik toen al en nu nog. Frisse, spontane en natuurlijke verschijning. Dat is er nu een beetje af, allemaal een beetje te gemaakt tegenwoordig. Maar misschien wel een logisch gevolg van het feit dat ze nu koningin is en wat meer afstand moet bewaren of zo.

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 26 aug 2015 - 12:59

De rode baret vond ik het minst mooie aan deze outfit, moet altijd bij het zien ervan aan Irene en Carlos denken ,die droegen ze bij Carlisten bijeenkomsten.

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 26 aug 2015 - 09:27

Mis op deze foto's de opvallende lippenstift niet in vergelijking met Koningsdag van dit jaar... Hebben we al eens een pol gehad over alle Koninginnedagen / Koningsdagen?

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 26 aug 2015 - 09:27

Mis op deze foto's de opvallende lippenstift niet in vergelijking met Koningsdag van dit jaar... Hebben we al eens een pol gehad over alle Koninginnedagen / Koningsdagen?

afbeelding van nettyroyal

nettyroyal

woensdag 26 aug 2015 - 09:06

Oh, ik moet ook nog ergens foto's hebben, zowel van Warffum als Groningen. Tenminste ... denk dat ik toen nog een gewone (niet digitale) camera bij me had. Was inderdaad een heel erg leuke outfit.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 26 aug 2015 - 06:09

Leuke foto's. Het spijkerjasje! Ja, dat was me wat toen ;) De licht recalcitrante keuze vond ik destijds heel grappig, het jasje op zich eigenlijk niet. Ik houd niet van die keurige spijkerjasjes, dan worden ze in mijn ogen juist tuttiger dan welk jasje ook. Het rokje vind ik mooi, heeft ze ook nog wel zonder het jasje gedragen, dacht ik.

Totaal gebrek aan glamour hier. En wat een onbevangen blik. Bij Beatrix zie ik soms als er een foto wordt gemaakt nog, na al die jaren, het licht ongemakkelijke uit haar jeugd doorschemeren, zo'n voorzichtige 'meisjes' glimlach, zeer charmant vind ik dat. En ongelofelijk dat dat is gebleven. (Of misschien ben ik de enige die dat ziet ;) )

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 25 aug 2015 - 23:17

Ik liet dit bericht zien aan mijn net gearriveerde kleindochter Rosa. Totale verbazing. Punt 1: heeft mijn moeder die foto's gemaakt en punt 2: is dat Maxima? Heh? Is die dan zoooo veranderd? Gek hoor....
Rosa slaapt inmiddels, in ons grote bed. Gezellig hè, oma, slaap ik bij jou in bed..... Okay...........
Haar broertje moet morgenochtend om zeven uur geopereerd worden. Dat betekent heeel vroeg opstaan dus slaapt ze bij ons.

afbeelding van Janna

Janna

dinsdag 25 aug 2015 - 23:53

Met je eens, en ook toen al zag haar haar er niet uit. Ik hoop dat Amalia en haar zusjes dit sort kleding nooit zullen dragen.
Dat sort jasjes en rokken zie je voor een habbekrats op de markt te koop!

afbeelding van hendrikje

hendrikje

woensdag 26 aug 2015 - 10:27

Janna en Kareltje, eigenlijk hebben jullie wel gelijk maar desondanks heeft ze hier iets onweerstaanbaars dat ik bij de huidige Máxima niet meer zie. Deze is mij, misschien slecht gekleed, vele malen liever! Tegenwoordig vind ik haar vaak slecht verkleed.

afbeelding van Emmy

Emmy

dinsdag 25 aug 2015 - 20:40

Ja, dat weet ik nog goed. Iedereen sprak over haar jasje. Dat ze dat durfde, dat ze zo verrassend de hoek uitkwam en ook durfde. Ik weet alleen niet of ik het nu heel erg mooi vond toen. Ik heb iig geen spijkerjasje gekocht, dat weet ik dan weer wel ;-).
Ik vind het nu leuk, de rok vind ik ietwat gedateerd (sorry, Hendrikje). Maar het geheel is gewoon echt helemaal top! en wat mij betreft ook heel erg passend voor koninginnedag oude stijl.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

woensdag 26 aug 2015 - 08:35

Was dat rokje toen al gedateerd? Ik heb dat rokje vanaf die koninginnedag en soms draag ik het nog, gooi namelijk nooit iets weg.

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 26 aug 2015 - 09:28

Volgens mij denkt Emmy dat je het rokje Nu hebt gemaakt i.p.v. Toen....

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 25 aug 2015 - 20:36

Hé, leuk, Josine, dat je de foto's plaatst van mijn dochter (Miriam)! Ze heeft ze toentertijd nog met haar oude, niet-digitale toestel gemaakt.
Ja, wat was zij toen, toch, nòg spontaner...
O, even stoppen met schrijven. Mijn kleindochter belt aan.....

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 25 aug 2015 - 20:40

Heel mooie foto's heeft ze gemaakt!!

afbeelding van Lisanne

Lisanne

dinsdag 25 aug 2015 - 20:14

Ten eerste: wat een leuke, spontane foto's!
De kleding vind ik ook erg leuk, mooi op elkaar afgestemd, zou Amalia ons eens verrassen met een nieuwer (lichter) model? Lijkt me leuk!

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 25 aug 2015 - 20:55

.

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 25 aug 2015 - 20:38

Of we krijgen nieuwe versie van Vintage! Amalia die spijkerjasje van d'r moeder leent!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 25 aug 2015 - 19:28

En toch ook Natan?

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 25 aug 2015 - 19:20

Leuk, vlot en toegankelijk, zo ziet ze er in deze outfit uit.
Maar ze is nu koningin, en daar past in het openbaar toch een iets andere stijl bij .
Dat ze wat gereserveerder overkomt klopt, maar door de jaren heen zal ze door alle media aandacht haar onbevangenheid wel wat zijn kwijtgeraakt .
Een spijker jasje was wel weer leuk geweest bij de Sail dit weekend .

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 26 aug 2015 - 09:30

Ik snap dat gereserveerde wel. Wij leggen dan misschien elke outfit onder de loep, maar op andere plekken wordt elke quote weer uitgebreid besproken.

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 26 aug 2015 - 10:50

Is dat wel zo? Op de laatste koningsdag stond ze te swingen, en dat mocht echt niet, dat was weer niet koninklijk. Natuurlijk is ze veranderd, maar elke vrouw die 13 jaar ouder is geworden, en daarbij kinderen heeft gekregen, zal veranderen. Voor mij is ze nog steeds de spontane vrouw, alleen wat meer volwassen geworden.

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 25 aug 2015 - 18:24

Ik vond de kleding toen leuk / verassend! Beter dan dat (stijve) gele mantelpakje wat ze ook eens droeg met Koniginnedag. Kan ze nog wel bewaren voor over bijv. 10 jaar.

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 25 aug 2015 - 17:41

Ontzettend gefascineerd was ik toen dat ze in plaats van mooie kleding, dit aan had. Wat enig: die baret, dat spijkerjasje, die rok. Dat ze toen brak met wat gebruikelijk was, enig gewoon. En ik ben het eens met wat Carmen schrijft. Ze is nu gepokt en gemazeld door het protocol en dat moet ook wel maar toen was ze nog echt heel spontaan.
Soms denk ik: zie ik Maxima nog wel zo schaterlachen als toen? En dan denk ik aan die filmpjes van LuckyTV, waarin ze werd nagesynchroniseerd door gehinnik. Die filmpjes waren vreselijk geestig maar ik zie haar niet vaak meer schaterlachen. Of hebben jullie dat niet?

afbeelding van Tessa

Tessa

dinsdag 25 aug 2015 - 17:36

Wat een verschil is dit met de Maxima van koningsdag 2015! Erg leuk dat spijkerjasje, jammer dat ze dat nu niet zo snel meer aan zou trekken bij zo'n gelegenheid. Die stralende glimlach van haar vind ik ook zo aanstekelijk :)

Mooie foto's!

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 25 aug 2015 - 17:34

Ik was helemaal weg van het spijkerjasje. Heb snel daarna nog ergens een foto gezien dat ze het op een witte broek droeg, stond nóg leuker.

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 26 aug 2015 - 07:28

hey Merel,
ik heb hier ook een foto van Maxima met een witte broek maar dat is een ander spijkerjasje dat heeft niet zo van die witte franjes aan de borstzakjes en de mauwen het ene spijkerjasje heeft echt een kraagje het andere heeft een rond opstaand kraagje ik denk dat ze dus meerdere spijkerjasjes heeft wat een uitgebreide kledingkamer toch hé

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 26 aug 2015 - 16:13

oh ja sorry Merel ik heb er een andere gezien in het boek van Mark van der Linden deze heb ik gemist toch nog altijd dingen die aan me voorbij gaan hoe goed ik ook uitkijk op deze foto is het inderdaad mooi met die witte pantalon
dank je voor de toelichting

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 26 aug 2015 - 17:24

Toch leuk dat ik je nog iets nieuws heb kunnen laten zien ;-)

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 25 aug 2015 - 17:24

ik herriner me nog goed die dag ook ik ben een spijkerjasje gaan kopen ik kreeg ook bij haar het intressegevoel in kleding zoals ik dat bij Prinses Irene , prinses Paola en Caroline van Monaco had en ze heeft me niet teleur gesteld dank zij deze site heb ik er een zeer leuke hobby bij
Wanneer ben je eigenlijk begonnen met deze site Josine?

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 25 aug 2015 - 17:15

Leuke foto's en het spijkerjack is nog steeds leuk en hot. Ik heb zelf een soortgelijk jack :)

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 25 aug 2015 - 16:48

Wat vond ik haar toen geweldig! Super kek deze outfit toentertijd!
Ik weet niet of ik dat mag zeggen, maar toen was ze nóg leuker dan nu. Het spontane zat er toen nog helemaal in en ze had uiteraard wel al prinsessenles gehad, maar in de loop der jaren is ze toch wat afstandelijker geworden heb ik het gevoel. Hier was ze zo heerlijk anders dan de rest en het protocol zat er nog niet helemaal ingebakken. Geweldig vond ik dat. Maar ik begrijp de verandering ook wel hoor, het zal allemaal niet makkelijk zijn in zo'n functie. En ik vind haar nog steeds leuk :)

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 25 aug 2015 - 16:33

Ik was toen nog niet echt zo geïnteresseerd in Maxima, toen ze net in beeld kwam wel maar daarna is de belangstelling afgezakt om nu dus weer aanwezig te zijn. Maar goed, ik weet inderdaad nog wel dat er toen veel over haar outfit gesproken werd. Ik weet zeker dat ik haar kleding wel leuk vond want ik hou/hield wel van baretten en een spijkerjack gecombineerd met een iets sjiekere rok, en de hele outfit sprak denk ik iedereen aan omdat de kleding "bereikbaar" was. Leuk, spontaan, jong, niets op aan te merken.

afbeelding van Annelie

Annelie

dinsdag 25 aug 2015 - 16:19

Echt leuke foto's! Wat staat ze er toch ook heerlijk spontaan op! Ik kan me eigenlijk niets van die koninginnedag herinneren. Ik was toen 6 jaar en hield me nog niet bezig met prinsessen...;) Ik vind haar er best leuk uit zien. Ik zou niet snel verwachten dat een prinses in een spijkerjasje op bezoek komt, maar de baret en de rok maken het toch wel weer wat formeler. Van mij mag ze nu ook best een spijkerjasje aantrekken, bijvoorbeeld bij een fotosessie of een heel informele gelegenheid. Ik zou dan overigens wel voor een ander model kiezen...

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 25 aug 2015 - 18:17

Zo gek voor mij dat er bezoekers zijn die dit niet kunnen herinneren. Ik vanaf begin "mee gemaakt". WA de hand geschut met Koninginnedag 2000 toen Máxima nog niet officieel in beeld was maar wat geruchten. Ik word oud...

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 26 aug 2015 - 09:14

wat ik zo boeiend vind is het leeftijd verschil er volgen mensen deze site die na 2000 geboren zijn en anderen zijn van voor 1950 niet verwonderlijk dat de commentaren zo verschillen ieder ziet het vanuit zijn ooghoek echt boeiend maar dikwijls beter te begrijpen als je de leeftijd van de persoon kent natuurlijk kan iedereen een frisse kijk op kleding hebben ongeacht de leeftijd versta me niet verkeerd en maxima die zit er qua leeftijd met 1971 middenin

afbeelding van Lisanne

Lisanne

dinsdag 25 aug 2015 - 20:13

Ik was toen pas 3:). Grappig toch? Wel altijd leuk om foto's van vroeger te kijken:)

afbeelding van hendrikje

hendrikje

dinsdag 25 aug 2015 - 16:15

Wat een leuke foto's!
Zullen we maar zeggen: waar blijft de tijd?
Dit is toch een heel ander Máxima dan de huidige, en dan heb ik het niet over de gevolgen van het klimmen der jaren.

Ik had nog stof liggen met een soortgelijk dessin. Mijn dilemma was of de streep in de lengte of in de breedte moest.
Je snapt het al, ik heb meteen deze rok gemaakt.

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?