Log geopend op 22 april om 12:34 uur. 

Momenteel vindt in Zweden het Te Deum plaats in verband met de geboorte van Prins Alexander, de zoon van Prins Carl-Philip en Prinses Sofia. De kleine prins, die op 19 april is geboren, kreeg de namen Alexander Erik Hubertus Bertil. 

Normaal gesproken vindt het Te Deum de volgende dag plaats, maar omdat Koningin Silvia in New York was, is het verplaatst naar vandaag. Koningin Silvia gaf aan dat ze niet gegaan zou zijn als ze geweten had dat het kindje geboren zou worden. 

Koningin Silvia en Prinses Madeleine waren samen in New York. Madeleine is daar nog, zij is wel aanwezig bij de geplande afspraken die vandaag nog staan.

Natuurlijk is Prins Carl-Philip aanwezig bij het Te Deum, evenals Koning Carl Gustaf en Koningin Silvia. Koningin Silvia draagt het beige mantelpakje dat we van de week ook bij haar zagen in New York. Daarbij draagt ze een wit hoedje.

Advertenties

 

UN Photo, Loey Felipe

Kroonprinses Victoria en Prins Daniel zijn samen aanwezig. Prinses Estelle is niet aanwezig. Victoria draagt een lichte kanten jurk en een mantel in een pastelkleur. In haar kapsel - ze draagt een losse paardenstaart - draagt ze een grote strik in zachtroze!

Zoals gebruikelijk zijn ook Prinses Christina en Tord Magnuson aanwezig, Patrick Sommerlath en zijn echtgenote en Marianne Bernadotte.

Sofia´s moeder draagt een gebloemde jurk met een donkerblauw jasje. Zus Lina en zus Sofia dragen allebei een jurk in pastelkleuren: mintgroen/zachtblauw en poederroze. Ook de oma van Sofia is aanwezig bij het Te Deum. 

Zoals ik al meende te zien, draagt zus Lina het jurkje van Hugo Boss dat Sofia Hellqvist droeg tijdens het tv-interview met SVT, voorafgaand aan het huwelijk van Prins Carl-Philip en Sofia!

screenshots livestream Expressen tv

Update 23 april 2016 om 10:14 uur:

Enkele minuten geleden heeft het Zweedse hof de eerste foto van Prins Alexander vrij gegeven.

Foto ©Kungahuset, Prins Carl-Philip

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 23 apr 2016 - 10:23

Wat leuk dat de zussen onderling kleding lenen!

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 23 apr 2016 - 11:34

het kinnetje is toch een Bernadotte kinnetje zoals dat van Viktoria vindt je niet

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 23 apr 2016 - 10:23

Kan ik me voorstellen hoor, en je bent natuurlijk ook niet verplicht om de vraag te beantwoorden. Ik ben gewoon even benieuwd, want soms zie ik een gelijkenis en dan zien anderen weer iets heel anders.
En jazeker, laat hem vooral gewoon zichzelf zijn, maar zo bedoel ik het uiteraard ook niet ;). Ik heb de vraag uit de log gehaald, want heeft niets met mode te maken. Maar ik vond hem gewoon op het eerste gezicht direct op opa Hellqvist lijken, vandaar ;).

afbeelding van Maxi

Maxi

zondag 24 apr 2016 - 01:42

Die gelijkenis zie ik niet, met opa H dus. Hij heeft meer de onderkin van opa Bernadotte en zou verder ook een kind van Jantje Smit kunnen zijn. In elk geval lijkt hij op deze foto niet op zijn knappe ouders..

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 23 apr 2016 - 09:46

Persoonlijk snap ik de combinatie van Victoria´s jurk met deze mantel er op niet. Ik vind de jurk veel te hooggesloten om er een jasje overheen te dragen, het zit wat vreemd aan de onderkant. De strik in het haar vind ik ook wat te groot. Qua kleuren doet ze het overigens goed, dat staat altijd mooi bij haar, dit soort kleuren. En de mantel op zich is mooi. Wat mij betreft mag ze de volgende keer de jurk zonder jasje dragen en de mantel over iets anders dragen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 23 apr 2016 - 07:59

Mooie set van Victoria, dat zachte roze staat haar goed en mooi pakje van Sylvia!
Wat veel te vieren daar in Zweden!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 22 apr 2016 - 20:43

Wat een prachtige traditie. Het zal nog wel weer even duren voordat er bij ons weer prinsesjes en prinses geboren worden bij de directe familie van de koning, maar missxhienneemt Amalia tegen die tijd de traditie wel over.
Mooie outfits (behalve de hoed van Victoria, op sommige foto's is het een beetje paasei effect). Madeleine zal het vast het heel jammer vinden dat ze er niet bij kan zijn. Carl - Philip straalt!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

vrijdag 22 apr 2016 - 16:30

Helaas hebben we geen scherpe beelden om rechtstreeks in de log te plaatsen, maar onder de diverse links in de tekst staan veel mooie foto´s! Mooi gebeuren inderdaad, helemaal mee eens!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

vrijdag 22 apr 2016 - 20:50

Inmiddels zijn er toch wat foto´s verschenen, die ook hier geplaatst mogen worden. Super! CP en Sofia zorgen wel voor mooie foto´s. Ik vermoed dat we ook geregeld foto´s van hun zoontje gaan zien.

afbeelding van Anneke Bouman

Anneke Bouman

vrijdag 22 apr 2016 - 15:48

Inderdaad. Een hele mooie gebeurtenis.

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 22 apr 2016 - 12:45

Wat mooi toch dat ze in Zweden een dankdienst houden bij de geboorte van een prins of prinsesje !!
Ook bij andere koningshuizen wordt er vaak bij bijzondere gelegenheden een dienst gehouden, jammer dat ons koningshuis dit niet doet.

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 22 apr 2016 - 15:39

Jij schrijft , wat ik dacht. Helemaal met je eens.

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?