Koning Filip en Koningin Mathilde waren op 8 oktober aanwezig bij de uitreiking van de Prijs der Nederlandse Letteren 2015, die werd uitgereikt in het Koninklijk Paleis in Brussel. 

Koningin Mathilde droeg een witte japon met zwarte bloemenprint. De japon, met grote strik aan de voorkant, is een ontwerp van Natan Couture.

Op 11 oktober was Koningin Mathilde aanwezig bij de viering van 100 jaar Guides Catholiques de Belgique (GCB). Deze viering werd gehouden in de Citadel van Namen. Duizenden jongeren in de leeftijd van 5 - 25 jaar waren aanwezig bij de bijeenkomst. De Koningin nam deel aan verschillende activiteiten. Tja, en dan loop je het riscio op zeep in je haar (zie foto hier onder ;) ).

De Koningin droeg hier een (volgens mij bekende) grijze mantel met strepen, gecombineerd met een donkergrijze lange broek. 

Koningin Mathildes clutch is van A Bag with a Story.

Beelden ©screenshots video's VTM. Overige afbeeldingen ©A Bag with a Story.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 16 okt 2015 - 07:32

Mooie jurk, weg met de strik.

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 14 okt 2015 - 18:39

Even een heel andere vraag: Heeft iemand een idee waar de agenda te vinden is op de vernieuwde site van het Koninklijk Huis?

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 15 okt 2015 - 12:02

Carmen@ Ik klik op de rechterkant op "Informatie voor de pers" en dan op "Agenda" en dan zie je alle werkbezoeken op een rijtje.

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 14 okt 2015 - 21:38

Hartstikke bedankt Iris! Ik heb me suf gezocht :)

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 14 okt 2015 - 18:11

Mooi hoor, vond de strik bij Maxima op de effen japon práchtig maar hier niet vanwege het patroon in jurk en strik.
Meestal en ik het met je eens Josine maar vind de tweede link beduidend jonger dan vlecht op de eerste link. Hou gewoon niet van vlechten, ook bij kinderen vind ik ingevlochten haar heel lelijk. Een lossere manier van opsteken vind ik wel heel mooi. Zo zie je, smaken verschillen. Die clutch zou ik best willen hebben trouwens. Gestreepte mantel ook.

afbeelding van Janna

Janna

woensdag 14 okt 2015 - 17:51

Ze heeft trouwens een heel ander kapsel de tweede dag van het bezoek aan Polen. Een sort bob-stijl voor zover ik onder de hoed kan zien.

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 14 okt 2015 - 16:41

De strik vind ik echt vreselijk. Omdat deze gemaakt is van een stof met motief en weer op dezelfde stof geplaatst is, komt deze echt niet tot z'n recht. Deze soort strikken doen het veel beter op effen stof. Deze stof doet me denken aan de rode en witte japon van Lethitia, die met de panter erin.
Haar haar vind ik over het algemeen wel mooi. Het kapsel dat Josine er bij heeft gelinkt met opgestoken haar vind ik dus helemaal niet mooi. Omdat het haar daarvoor te kort is, ziet het er armoedig uit, alsof ze heel erg dun haar heeft. Iris noemde het een typisch Belgische madammen kapsel, en ja,, koningin Fabiola had ook altijd zo'n getoupeerd kapsel met dat vreselijke knipje.
Maar Mathilde blijft altijd zichzelf, heel betrokken en vriendelijk, altijd keurig gekleed en gekapt. Daar hoeft ze van mij niet zoveel aan te veranderen.

afbeelding van Luana

Luana

woensdag 14 okt 2015 - 16:03

Het wit met zwarte jurkje vind ik prachtig! Ik vind het toch een tikje anders als anders, gezien haar andere kleding, erg leuk dus! De tweede outfit vind ik weer typisch Mathilde, iets stijver..

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 14 okt 2015 - 15:44

Prachtig!! Ik weet niet of de strik het nu zoveel mooier maakt, maar het staat wel heel koninklijk.
Zoals altijd keurig verzorgd, zie dit liever dan de outfit van gisteren .

Kapsel is inderdaad klassiek, maar past wel helemaal bij Mathilde, zoals Maxima zich prettig voelt met los haar voelt Mathilde zich hier prettig mee , denk ik zo................ !!

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 14 okt 2015 - 15:44

Prachtig!! Ik weet niet of de strik het nu zoveel mooier maakt, maar het staat wel heel koninklijk.
Zoals altijd keurig verzorgd, zie dit liever dan de outfit van gisteren .

Kapsel is inderdaad klassiek, maar past wel helemaal bij Mathilde, zoals Maxima zich prettig voelt met los haar voelt Mathilde zich hier prettig mee , denk ik zo................ !!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 14 okt 2015 - 14:51

Wat een geweldige outfits! De zwart - witte jurk met strik lijkt wel erg oo de blauwe Tamniau jurk van Máxima, maar dat maakt met zo'n mooi ontwerp voor mij niet uit. (Al kan ik me voorstellen dat Jan Tamniau daar anders over denkt...)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 14 okt 2015 - 14:02

Prachtig! Beide outfits. Alleen dat kapsel he. Dat kan over twintig jaar ook nog prima. Zou graag wat pittigers zien :)

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 14 okt 2015 - 14:30

Josine, heb je een voorbeeld van wat je graag bij haar zou zien qua kapsel?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 14 okt 2015 - 14:57

Geen foto, maar ik ga het proberen te omschrijven. Mathilde heeft vaak een zijscheiding en haar haar getoupeerd. Daardoor krijgt ze een heel volumineus kapsel, maar vind ik haar tuttig worden. Gewoon wat minder touperen maakt haar gezicht mijns inziens mooier. En nog beter is opsteken.

http://img833.imageshack.us/img833/15/h3gl.jpg

Dit vind ik dus niet zo mooi:
http://static4.vtm.vmmacdn.be/sites/vtm.be/files/styles/vmmaplayer_big/p...

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 15 okt 2015 - 02:05

@Josine: ik vind dat laatste kapsel juist heel mooi. Er zit volume in. Dat opgestoken kapsel vind ik te iel.

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 14 okt 2015 - 16:10

Ja, ik begrijp wat je bedoelt inderdaad. Het wordt snel erg tutterig zo.
Op zich vind ik trouwens wel dat ze het bij klassieke kapsels mag houden, want ze is een klassiek type en heeft niet die kekke schwung (niet vervelend bedoeld hoor) die bijvoorbeeld onze koningin heeft. Ze moet het hebben van haar klassieke en chique uitstraling, dus die stijl moet ze wel (met af en toe een leuke twist) trouw blijven.

afbeelding van Iris

Iris

woensdag 14 okt 2015 - 15:40

Ik ben het helemaal met je eens Josine. Voor zover ik heb ervaren is dat een echt 'belgische madammen kapsel", dat getoupeer. Ik vind het ook er erg tuttig, ouwelijk en ouderwets. ;-))

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 14 okt 2015 - 14:28

Helemaal mee eens :-)
De gestreepte grijze clutch vind ik ook erg mooi.
De jurk met de strik lijkt op de jurken die Maxima heeft.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

woensdag 14 okt 2015 - 13:31

De strik is in mijn ogen totaal overbodig. Dat geldt niet alleen voor deze jurk van Mathilde maar voor alle koninginnen- en prinsessenjurken met zulke megastrikken op de schouder, die af en toe voorbij komen. De jas en tas vind ik heel mooi.

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 14 okt 2015 - 13:41

Ja maar dan had Mathilde weer een ZO bekend jurkje van NATAN aan gehad en het bekende stempel "saai" of "voorspelbaar" gekregen -;)

afbeelding van hendrikje

hendrikje

woensdag 14 okt 2015 - 13:51

Kan zo maar zijn. Toch vind ik zo'n strik niet de manier om asymmetrie aan te brengen. Naar mijn idee moet dat op logische wijze uit de belijning volgen. Meestal is het zomaar een strik.

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 14 okt 2015 - 13:28

Ik vind hem heel mooi ,zeker bij Mathilde die toch nooit overdadig is met sieraden en ook haar kapsel altijd mooi laat stylen voegt de strik net even dat extra toe .
De grijze jas ,MET clutch is ook erg leuk echt zo'n lekker draagbare jas ,die net iets meer heeft .

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 14 okt 2015 - 13:18

De witte jurk met zwarte bloemenprint is prachtig, maar de strik had achterwege kunnen blijven.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 14 okt 2015 - 12:59

Straks meer over de 1e dag van het staatsbezoek! Info en beeldmateriaal heb ik al, nu nog even de tijd om te plaatsen zoeken haha. Nee hoor, heb ik wel, maar heb vandaag een website dagje, en moet op mn eigen sites ook nog heel wat bijwerken. Voelt lekker zo, even dr tegen aan bloggen! ;-)

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?