Vandaag is het tijd voor een kijkje in de kledingkast - beter gezegd kledingkamer - van de Jordaanse Koningin Rania! We bekijken in deze log een aantal kledingstukken die ze met name het afgelopen jaar heeft gedragen (een uitzondering daar gelaten).

Koningin Rania qua kleding geen typisch Midden-Oostenstijl, maar kiest ze ook geregeld voor Europese ontwerpers. We zien haar ook zelden (of nooit?) met een hoofddoek. Dat wil niet zeggen dat ze nooit kleding uit het Midden-Oosten draagt, heel vaak zelfs! Maar ze is in die zin een moderne vrouw, die kiest voor de stijl van de wereld, en die ook in haar kleding laat zien dat ze verschillende werelden graag bij elkaar brengt.

Hier onder is Koningin Rania te zien in een aantal verschillende kledingmerken, en daaronder zien we haar in verschillende Oosterse kledingstukken. Naar welke stijl gaat jullie voorkeur uit voor deze Koningin? En welk kledingstuk vinden jullie het mooist staan bij deze Koningin?

Issa jurk:

Miu Miu rok:

Chloe top:

Victoria Beckham tuniek:

Fendi jurk:

Rocsanda Ilinic jurk:

Info kleding met dank aan deze fantastische blog!

De Midden-Oosten stijl!

Japon ontworpen door Areej al Qudah:

Foto's ©Queen Rania op Instagram!

Voel je vrij om een ander kledingstuk van Koningin Rania het mooist te vinden, en een link in een reactie hieronder te plaatsen naar een foto!

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 10 aug 2015 - 21:10

Ik vind de portretten van Claus subliem! Daar zien we een Beatrix die wij allemaal niet kennen :)

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 11 aug 2015 - 20:35

Bedankt LG voor de link naar deze mooie foto's. Ik vind ze op Letizia lijken.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 10 aug 2015 - 13:14

Mooie vrouw, met een interessante less-is-more kledingstijl, weinig sieraden en tamelijk naturel, beetje boho zelfs, haar en make-up (zeker voor het Midden-Oosten, vergelijk haar eens met Mozah...). Haar stijl doet mij ook aan Letizia denken. Ze hebben ook zelfde postuur, grote ogen, en donkere haar, natuurlijk. Letizia vind ik wat pittiger; Rania is op veel foto's wel erg 'lievig', al is dat ook ook wel weer haar charme. Ik vind haar in het Fendi jurkje en Issa jurkje het mooist, en in de donkere traditionele kleding ook. Half-opgenomen haar staat haar prachtig. Er is denk ik wel het een en ander 'verbouwd', maar aan wie niet in die kringen, moeten ze ook lekker zelf weten. Ik zou het doodeng vinden, maar goed, misschien piepte ik wel anders als ik net zo vaak werd gefotografeerd ;)

Hier zie je mooie glamourportretten van Rania, en andere royals:
http://www.mariotestino.com/photography/portraits/royal-sittings/?select...

Ook mooie foto's:
https://www.google.nl/search?q=testino+rania&client=safari&rls=en&source...

afbeelding van Mijtje

Mijtje

maandag 10 aug 2015 - 14:02

Die foto's zijn uit begin 2003 volgens mij? Ik moet zeggen dat ik in 12,5 jaar ook wel ietsjes ben veranderd :-) In die tijd was vooral WA heel wat slanker en zeker in zijn gezicht toont dat enorm. Doe er een snufje make-up bij in combinatie met een flinke scheut Testino 'magie' en de persoon in kwestie herkent zichzelf niet meer op de foto....

afbeelding van Merel

Merel

maandag 10 aug 2015 - 15:26

Ik doelde op de Testino-magie, ouder worden we allemaal ;) Hij heeft zo'n karakteristieke manier van 'gladstrijken', soms vind ik dat mooi, de foto's van Diana bijvoorbeeld, en soms totaal doorgeslagen, zoals bij WA en Maxima en ook bij de doopfoto's van baby Charlotte. Het worden dan een soort karikaturen, ontzettend plastic. WA en Maxima lijken niet meer op zichzelf, en de Britse familie is bijna eng, soort Adams Family die zich netjes heeft aangekleed.

afbeelding van Iris

Iris

maandag 10 aug 2015 - 16:48

Maar ligt dat niet gewoon aan het photoshoppen van de foto's? Ik heb totaal geen verstand van fotograferen dus kan ook wel gewoon aan de lens of zo liggen (ik noem maar iets wat ik wel eens hoor). Ik vond de foto's na de doop van Charlotte echt heel raar, de lichaamsverhoudingen waren abnormaal. Inderdaad karikaturen, heel vreemd.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

maandag 10 aug 2015 - 17:11

Ook. Belichting, filters etc doen al heel wat voorwerk, Photoshop maakt het af....

afbeelding van hendrikje

hendrikje

maandag 10 aug 2015 - 16:03

Helemaal mee eens, Merel.
Heb even bij Erwin Olaf gekeken. Nou, die kan er ook wat van, zeg! Zowel het staatsieportret als het quasi informele met het donkere jasje met zwarte broche tonen iemand die je vaag meent te herkennen. Zelf sta ik graag mooi op een foto, maar niet zo.

Erwin Olaf begon met documentaire fotografie maar koos later voor de geënsceneerde fotografie. Hij maakt mooie foto's voor reclame- en promotiedoeleinden maar als portretfotograaf beschouw ik hem als ongeschikt.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 10 aug 2015 - 17:22

Ik vind de portretten van Erwin Olaf ook niet mooi. Op de foto's van Testino lijken ze niet, maar zijn ze nog een soort van 'mooie mensen', als je van die glamour look houdt. Op die van Olaf vind ik ze echt lelijker dan ze zijn. Wie wil nou zo'n portret? Zijn interieur/stilleven foto's zijn wel mooi. De statieportretten van Koos Breukel en Rineke Dijkstra vind ik ook niet mooi. Ik snap dat ze serieus moeten kijken op zo'n portret, maar ze zien er totaal verkrampt uit.
http://www.staatsieportretten.nl/?gclid=CPKqqaDnnscCFTGWtAodmXYPgw

Het portret dat Anton Corbijn maakte van Beatrix vind ik aardig, vooral omdat ze ontspannen lijkt:
http://3voor12.vpro.nl/nieuws/2008/januari/ik-zou-bea-met-krulspelden-wi...

Het portret door Stefan Vanfleteren vind ik subliem:
http://www.geheugenvannederland.nl/?/nl/items/RIJK02:369778

Van die twee fotografen (en dan bv. Corbijn ook in zwartwit) zou ik weleens foto's van WA en Maxima willen zien.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

maandag 10 aug 2015 - 17:37

So wie so vind ik zwart wit portretten vaak karaktervoller, vooral gecombineerd met zo'n twinkeltje in de ogen. Alsof ze net op dat moment een binnenpretje hebben :-)

afbeelding van Mijtje

Mijtje

maandag 10 aug 2015 - 15:51

Precies, het worden net poppen. De Stepford wives van Testino....

afbeelding van Henny

Henny

maandag 10 aug 2015 - 12:41

Een prachtige, elegante vrouw met smaak. In zekere zin doet ze me denken aan koningin Letizia, niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua stijl.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 10 aug 2015 - 11:57

Ik zag mezelf hier ook al in Hendrikje, zo leuk,.........echt van Less is More

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 10 aug 2015 - 11:06

Rare reactie van mij want het gaat over Rania maar ik ben helemaal weg van het jurkje dat de mw. die naast Rania loopt, op foto nr.1 draagt..................
Ik moet eerlijk zeggen dat ik Rania in mooiere kleding heb gezien dan op deze foto,s te zien zijn., ook heeft ze wel eens grote missers gemaakt................ maar wie niet??
.Verder vind ik het een mooie vrouw met een zeer elegante uitstraling.......

afbeelding van hendrikje

hendrikje

maandag 10 aug 2015 - 11:41

Grappig, dat vond ik ook! Zo zie je maar dat je met een maatje meer er ook prima kunt uitzien.
En mijn handen jeuken om zo'n soort jurk voor mezelf te maken. Ik zal ongeveer dezelfde maat hebben.

afbeelding van jeannine

jeannine

maandag 10 aug 2015 - 10:13

de Areej Al Qudah jurk is mooi vind ik maar ze heeft er veel mooiere voor de westerse de Fendi jurk

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

maandag 10 aug 2015 - 10:15

Ze heeft inderdaad veel mooiere. De kleding die ik geplaatst heb is een selectie van het afgelopen jaar. Dat ben ik er vergeten bij te vermelden. Maar zoek gerust verder naar veel mooiere kleding, en plaats gerust een link!

afbeelding van jeannine

jeannine

maandag 10 aug 2015 - 15:52

oh op die manier ja dank je voor de reactie
eerst ga ik hier dan iemand zoeken die me ka helpen want ik heb nog nooit linkjes geplaatst
ik vind haar ook een mooie vrouw en ze gelijkt op Lethitia heb ik altijd zo wat gedacht

afbeelding van Janna

Janna

zondag 09 aug 2015 - 23:54

@Kareltje. Hoe weet je nou dat plastisch chirurgen tonnen aan haar hebben verdiend? Wat is er aan haar gesleuteld? Kan je voorbeelden noemen?

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 10 aug 2015 - 09:53

Ik vind haar een prachtige vrouw, maar er is wel degelijk aan haar gesleuteld. Google het maar eens en je ziet het meteen. In eerste instantie was het heel goed en netjes gedaan vond ik(vooral haar neus), maar de laatste tijd is ze er volgens mij wat verder in gegaan en dat komt haar gezicht helaas niet ten goede. Heel jammer, want ze is bijzonder stijlvol en heeft echt een natuurlijke klasse.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 10 aug 2015 - 12:37

Ik heb helemaal niets tegen plastische chirurgie en of injectables. Het is zelfs mooi dat er heel veel kan, zeker als het noodzakelijk is door bijv. verminking t.g.v. een ongeval of als je je onzeker voelt door of (fysiek) last hebt van een cosmetisch ongemak. Maar helaas zijn er zowel mannen als vrouwen, zeker in de wereld van de rijken der aarden, die nogal doorslaan in hun zoektocht naar de eeuwige jeugd en hierdoor verslaafd zijn geraakt aan bezoekjes aan een plastische chirurg.
Dat werkt dan net averechts. Ik denk ook dat als je op een bepaald moment stopt met fillers e.d. dat je huid inzakt. Dus ben je genoodzaakt om die te blijven gebruiken. De bekende vicieuze cirkel.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

maandag 10 aug 2015 - 12:06

Het is denk ik een combinatie van ouder worden, gewichtsverlies en 'hulp van buitenaf'. De ingrepen kunnen an sich best subtiel zijn, maar versterkt worden door het magerder worden in het gezicht. Als dan ook make-up en belichting niet meewerken kan het onnatuurlijk gaan ogen....

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

maandag 10 aug 2015 - 00:20

Idd, gewoon met bewijzen komen dan! En dan nog... haar leven!

Verder vind ik de aandacht voor Rania en andere prinsessen en koninginnen buiten Europa wel een goed idee eigenlijk! Lopen iig niet in Natan! :-) Veel inspirerender!

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 10 aug 2015 - 11:31

Wel heel duidelijk te zien dat ze iets aan haar neus heeft laten doen.
Maar als de foto voor de ingreep een juist beeld geeft kan ik haar wel begrijpen.........

afbeelding van hendrikje

hendrikje

maandag 10 aug 2015 - 10:58

Mijn man moest zijn neustussenschot recht laten zetten. Hij kwam thuis met een heel anders ogende neus, waardoor ook zijn gezicht een andere indruk maakte.
Denken we niet te snel dat iemand uit ijdelheid iets aan zijn neus laat doen, ze had toch een prima neus?

afbeelding van Janna

Janna

maandag 10 aug 2015 - 20:28

@Kareltje - ik hoop dat het die tonnen €uros waard waren ;) ! Overigens leuk om the weten dat de dochter van Princess Anne weigerde haar a.s. man te vragen zijn neus laten te repareren voordat zij gingen trouwen. Die neus stond behoorlijk scheef als resultaat van een botsing tijdens een rugby match. Good for Anne's daughter!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zondag 09 aug 2015 - 21:12

De Oosterse kledingstukken vind ik Koningin Rania het mooiste staan.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 10 aug 2015 - 18:59

Deze koningin is zo mooi dat ze alles wel kan dragen... Ik mis haar mooiste outfit.. De prachtige blouse en jurk die ze droeg bij het huwelijk van het Spaanse koningspaar. Leuk om haar nu ook eens op dit blog te zien.

afbeelding van Joanna.Gram

Joanna.Gram

zondag 09 aug 2015 - 18:23

Eigenlijk niet! Maar stiekem wel erg leuk als Maxima op vakantie is! Ik vind haar een een prachtige vrouw en ik vind de oosterse kleding verrassend goed bij haar staan, daar kies ik voor!

afbeelding van orchidee

orchidee

zondag 09 aug 2015 - 19:31

Natuurlijk wel. In de rubriek koninginnenmode. Anders kon er ook niet over Mathilde, Letizia en andere koninginnen geschreven worden.
Leuk toch, nu Maxima een tijdje buiten beeld is.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

maandag 10 aug 2015 - 08:11

Deze hoort niet onder Maxima te staan, maar Rania is nog niet aangemaakt. Hij wordt nog verplaatst.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 10 aug 2015 - 11:34

Ik heb het aangepast inmiddels :)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 10 aug 2015 - 19:00

Beter! Tenzij er natuurlijk een vergelijk gemaakt wordt tussen kleding van Rania en Máxima

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

maandag 10 aug 2015 - 13:21

Super Josine, dank je wel ;-) !

afbeelding van Paula

Paula

zondag 09 aug 2015 - 11:43

Het is een mooie vrouw met een schitterend figuur. Maar haar kapsel is het voor mij nét niet: weinig volumineus en wat slordig. En dat geldt helaas ook voor de kleding. Ik snap niet veel van haar keuzes: vreemde kleurencombinaties, heel vreemd. Ik zie teveel ineens: een aparte blouse, aparte rok met opsmuk erop, zilverkleurige schoenen en armband, zwarte clutch en riem. Als het bijvoorbeeld in een effen kleur was geweest was het een plaatje geweest. En in de tuniek van Victoria Beckham lijkt het alsof ze een pyjama draagt.

Rania is een prachtige vrouw, ze heeft al die opsmuk niet nodig. Als ze eenvoudigere ontwerpen kiest met minder vreemde kleurencombinaties dan is het top. Overigens vind ik die oosterse kleding wel mooi bij haar passen maar daar doet ze ook weinig extra accessoires bij. Less is more.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

zondag 09 aug 2015 - 10:44

De westerse kleding vind ik gewoon het mooiste staan. Het is natuurlijk 'wat je gewend bent'. Haar kledingstijl en houding doet me sterk aan Letizia denken, en ze is ook zo'n echte schoenenfreak.
De kleren passen goed, zitten nergens te strak en hebben leuke details. De hemelsblauwe jurk zou mijn favoriet kunnen zijn, helaas vind ik hem net te lang.
Zelf houd ik het meest van opgestoken of kort haar, maar ze heeft mooi haar en dan kan het wel los gedragen worden.

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 08 okt 2015 - 22:17

Goede smaak heeft ze!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 09 aug 2015 - 07:08

Ze is super mooi. Warme uitstraling. Kan veel stijlen hebben. Ook hoofddoek staat haar heel charmant. Ze draagt veel Elie Saab voor eveningdresses. Op modeblogs over haar stijl wordt zelfs gestemd over haar (vele) Elie Saab outfits. Varieert veel met haar haar ook soms losjes opgestoken dat haar bijzonder staat. Iets voor Maxima?

afbeelding van HM

HM

donderdag 13 aug 2015 - 20:11

Ik zou niet weten waarom dat niet kan. Maxima is mischien een maat 38 maar haar voordeel is haar lengte.
Je moet dan ook naar het totale plaatje kijken en niet alleen naar maten.
Als iemand 1 meter 60 is en maat 38 draagt kan het vreemd uit gaan zien ja.......................

afbeelding van Sjanine

Sjanine

maandag 10 aug 2015 - 08:15

Ik denk dat siobhan bedoelt: losjes opsteken staat maxima goed, terwijl ze dan toch het haar los heeft..

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 10 aug 2015 - 10:29

Yes ik bedoel haar haar:)
Zoals in de foto die Dorie heeft geplaatst

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 10 aug 2015 - 13:05

Ik vind t ook geen merk voor Maxima :)

afbeelding van marinde

marinde

zondag 09 aug 2015 - 00:04

Ik vind Koningin Rania een heel mooie vrouw. De kleding die ik in deze blog zie kan me niet zo bekoren. Als ik moet kiezen dan spreekt de Midden-Oosten kleding in deze blog mij het meest aan, behalve de japon die is ontworpen door Areej al Qudah.

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?