De kledingstijlen van koningin Rania, koningin Máxima, prinses Victoria, prinses Mary, hertogin Catherine en Meghan Markle verschillen enorm, maar toch is er wel een overeenkomst te bespeuren. Op schoenengebied, welteverstaan. Nadat de koninklijke dames eerder vielen voor de klassieke pumps van LK Bennett, lopen ze nu allemaal op schoeisel van de Italiaanse schoenontwerper Gianvito Rossi. 

Wie er als eerste mee begon, valt moeilijk te achterhalen. Feit is wel dat de klassieke 'hofschoen' van Rossi al enkele maanden in heel afwisselende kleuren wordt gedragen door Rania, Máxima, Victoria, Mary, Catherine en Meghan. Het model is qua ontwerp vrij onopvallend vanwege de onondoorbroken lijn rondom de wreef en doordat het kleurenpalet veel mogelijkheden kent, passen ze ook bij vrijwel elke outfit. Voor een koningin of prinses geen overbodige luxe. De hak is wel vrij pittig, maar daar lijken ze aan het hof niet mee te zitten. 

Wie kijkt naar Máxima's schoenen van Gianvito Rossi, ziet naast klassieke pumps ook sandaletten met een enorme hak en pumps met een vetersluiting. In deze blog richten we ons echter op de klassieke pump, dus de overige exemplaren komen niet voor in onderstaand overzicht. De nummers 1 en 3 lijken sterk op elkaar, maar verschillen qua materiaal. Nummer 3 is namelijk gemaakt van donkerblauw fluweel en nummer 1 van zwarte suède. Dit verschil zien we ook terug bij de nummers 2 en 6. De bruine en grijze paren hebben ook wel wat van elkaar weg, maar verschillen qua tint. 

Prinses Mary heeft de klassieke pump van Gianvito Rossi ook in meerdere kleuren in haar garderobe staan, waaronder nude, zwart en felrood. 

Prinses Mette Marit heeft vrij ingetogen exemplaren in zwart en zachtroze, maar ook een pittig paar met luipaardenprint staan in haar kast. 

Koningin Rania heeft meer dan tien paar van Gianvito Rossi gedragen, waaronder een lichtgrijs paar tijdens haar recente bezoek aan Nederland. Aan Máxima's voeten prijkt een bruin paar. 

Prinses Victoria doet ook aan de trend mee en heeft de pump in het goud, roze en zwart gedragen. 

Madeleine heeft -net als Máxima- een paar van bordeauxrood fluweel. 

Hertogin Catherine heeft de klassieke pump in het oudroze, rood, zwart en bordeauxrood. 

 

Op de website net-a-porter.com zijn de schoenen van Gianvito Rossi momenteel te koop voor 525 euro. Ik kan me zo voorstellen dat deze prijs een beetje teveel is gevraagd, maar gelukkig zijn er betaalbare alternatieven te vinden. Zo heeft Van Haren voor twee tientjes felrode en kobaltblauwe exemplaren te koop en ook bij Wehkamp zag ik volop goedkopere alternatieven voorbij komen. 

Het is overigens niet de eerste keer dat royals massaal vallen voor een bepaald schoenenmerk. Rond 2013 waren de pumps van LK Bennett erg populair aan het hof en rond 2010 doken de schoenen van Louboutin veel op. Ik ben dus erg benieuwd wat er na de schoenen van Gianvito Rossi gaat volgen! Hebben jullie een suggestie? 

Foto's: PPE

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van bonnarca

bonnarca

woensdag 28 mrt 2018 - 18:10

Je vindt gelijkaardige klassieke modellen ook bij Peter Kaiser. Pak goedkoper en ook heel stijl en tijdloos!

afbeelding van Anne

Anne

woensdag 28 mrt 2018 - 07:43

Ik geloof dat de goud bruine schoentjes van Maxima van Feraggio zijn.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

maandag 26 mrt 2018 - 23:01

Mooie tijdloze schoenen.!!!!!! Alleen erg hoog!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 26 mrt 2018 - 20:56

Ik heb de goedkope kopie ervan gekocht bij Van Haren. 25 euro en ze lopen voor een hakhoogte van 11,2 centimeter fantastisch. Draag ze bijna dagelijks, in verschillende kleuren. Naar school om Lieke op te halen, maar de supermarkt voor boodschappen en naar de stad voor een kort rondje. Met andere hakken van 8 cm krijg ik gegarandeerd blaren, maar van deze niet. Dus hakhoogte zegt niet alles.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 26 mrt 2018 - 21:35

Dat snap ik niet want ik heb zo vaak pumps gepast bij van haren en dat is altijd keihard materiaal.
Ik heb wel laarsjes van daar (1 centimeter hak ;) ) wat dan zogenaamd suède is, maar die zijn dan van stof en die zitten wel soepel. Maar die van namaakleer, vind ik althans, altijd keihard.

Maar, die hakhoogte is toch enorm slecht voor je rug en voeten,

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 27 mrt 2018 - 10:18

Normaal krijg ik ook gelijk blaren bij Van Haren, maar bij deze schoenen dus niet. Ze zitten echt als gegoten. En die hakhoogte zal vast slecht zijn voor mn rug en voeten, maar ik merk er niets van. Geen rugklachten, geen zere voeten, geen vergroeide voeten. Wie weet komt het nog :P

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 26 mrt 2018 - 20:49

Wat een leuk blog! Ik vind deze pumps prachtig. Vooral in de groene en bruine kleur die Máxima heeft. Volgens mij heeft ze deze pumps ook in nude pink. Van mij mag ze deze nog heel lang blijven dragen.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 26 mrt 2018 - 17:14

Ik word niet hebberig van deze schoenen. Te hoge hak (hoe hoog? 10-12 cm?), te smalle hak (wankel wankel en hallo voeg-tussen-stenen) en te puntige neus (oei tenen, ik krijg er een soort kraaienpootje van, en de punt schop ik binnen no time kaal). Maar ik ga ze wel een keer passen (nieuwsgierig!). Ik houd meer van pumps met een bredere hak en rondere neus, en van sandalen met een houten hak (APC!). Max 8-9 cm hoog, anders strompel ik. En ik heb een man die dat onzinnig vind (en mij sowieso mooier op bergschoenen), dus voor hem hoef ik het zeker niet te doen, dat scheelt weer.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 26 mrt 2018 - 17:11

Werkelijk beeldschone schoenen. Ik zou zelf ook wel een paar willen. Om te gebruiken als 'zitschoenen'. Want je ruineert er echt je voeten mee. Dat merken deze koninklijke draagsters nu misschien nog niet. Maar de gevolgen zullen ze helaas op latere leeftijd ondervinden.....

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

maandag 26 mrt 2018 - 16:47

Ik zou ze graag eens willen uitproberen!

afbeelding van Frederike

Frederike

maandag 26 mrt 2018 - 20:23

https://www.debijenkorf.nl/gianvito-rossi. Hier kan dat. Overigens alleen in Amsterdam! Op deze schoenen loop je niet, je ‘schrijdt’ ermee. Wat is ‘schrijden’? Je zwaait je benen als het iets ware naar voren en zet dan je voet neer. Snel lopen is er niet bij uiteraard. Ook al om te voorkomen dat je er mee omzwikt want dan ga je genadeloos onderuit. Als je geluk hebt blijft het dan daarbij, heb je pech dan breek je je enkel. Ik loop graag en veel op hoge hakken, maar 8 cm. Is voor mij de absolute grens om vlot (op mijn werk en op straat) vooruit te komen, zonder gevaar om uit de bocht te vliegen en om goed trappen te kunnen lopen. 1 of 2 cm. lager gaat nog beter. En zeker niet van deze (overigens prachtige) naaldhakken, dat geeft (mij) niet genoeg evenwicht met echt serieus risico op vallen.

afbeelding van Marja

Marja

maandag 26 mrt 2018 - 15:12

Het fijne van dit soort schoenen is dat ze niet uit de mode gaan en zeer waarschijnlijk zitten als een paar sneakers.
Dan is € 525 nog steeds heel veel geld, maar als je ze een jaar of 10 gebruikt (zoals ik mijn vorige pumps) dan valt het best mee. En ik denk dat ik ze vaker draag per paar als zij ;)

Mijn vorige paar was bijna € 250, en ik voelde me vreselijk schuldig toen ik ze kocht want zo duur. 10 jaar later toen ze echt niet meer te repareren vielen was dat schuldgevoel geheel weg want het waren in al die jaren mijn trouwste vrienden geworden.
Ook met een hak van een cm of 8-9.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 26 mrt 2018 - 16:49

Denk je dat echt?? Dat dergelijke smalle schoenen met zo’n smalle naaldhak zitten als sneakers?

afbeelding van Marja

Marja

dinsdag 27 mrt 2018 - 11:23

Ja, want ik draag zelf ook dit soort schoenen. Vind het toch een stuk prettiger zitten dan mijn staalneuzige veiligheidsschoenen. Sneakers zijn te plat om het de hele dag op vol te houden. Dat red ik vaak wel met een behoorlijke hak.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 26 mrt 2018 - 14:53

Ik blijf deze schoenen heel mooi vinden! Die enorme hakhoogte maakt wel dat ik me steeds weer afvraag hoe men er op kan lopen. Ik hou erg van hakken, maar er op lopen is toch wel een ding. Waarschijnlijk zit er een heel goed voetbed in voor die prijs... Want dat is bij goedkope(re) pump wel anders. Daar krijg ik echt zere voeten in.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 26 mrt 2018 - 13:01

Prachtige pump! Ik zou ze graag in het zwart en donker blauw aanschaffen. Maar ja....dat prijskaartje he...

afbeelding van Iris

Iris

maandag 26 mrt 2018 - 12:43

Wat een prachtige outfit heeft Mary aan met die rode rok. Rode schoenen dragen is gevaarlijk maar hier vind ik het heel chique.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 26 mrt 2018 - 12:09

Prachtige schoenen, alhoewel ze veel te hoog zijn.
Toch raar dat een hoop koninginnen en prinsessen dezelfde schoenen dragen, zelfs als ze bij elkaar op bezoek zijn, alsof er geen andere te krijgen zijn.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 26 mrt 2018 - 12:46

Ik vind het ook bijzonder. Ik vraag me dan altijd gelijk af of ze soms heel lekker lopen. Helaas is 525 euro geen optie voor een paar schoenen voor mij.

afbeelding van Godelieve

Godelieve

dinsdag 27 mrt 2018 - 00:06

Het merk Noë is dan denk ik een mooi alternatief. Ik heb inmiddels vier paar en ze lopen heerlijk! Het mooie aan Noë is dat ze ook bijpassende tassen en riemen verkopen. En dat alles voor een leuke prijs! :)

afbeelding van Frederike

Frederike

dinsdag 27 mrt 2018 - 19:43

Mee eens! Ook mooi: Colori Shoes (Utrecht) met hakken in meerdere hoogten.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 26 mrt 2018 - 16:41

Ik kan het me niet voorstellen dat een dergelijke hakhoogte lekker zal lopen, hoe goed de pasvorm ook zou zijn, het feit blijft dat je eigenlijk alleen op je voorvoet en tenen loopt.
Je hoort toch ook steeds vaker dat veel vrouwen die teveel op dergelijke hakken lopen op latere leeftijd misvormde voeten krijgen.
Ik zou best eens af en toe dergelijke hakken willen dragen omdat het natuurlijk best charmant staat en je er langer door lijkt maar dat kan ik niet omdat ik na een paar stappen al last van mijn rug krijg.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

maandag 26 mrt 2018 - 12:54

Het is wel leuk om ze een keer ergens te passen :) dan voel je misschien gelijk waarom ze wat duurder zijn.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 26 mrt 2018 - 16:26

weet jij Linda waar dat kan in Nederland?
ze moeten toch ook goed zitten/lopen anders is t niet vol te houden?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 26 mrt 2018 - 21:56

Dank je voor deze tip. (In Rdam filiaal niet )

afbeelding van Wilhelmina57

Wilhelmina57

maandag 26 mrt 2018 - 20:45

Leuk.om een keer te gaan passen!

afbeelding van Sanne

Sanne

maandag 26 mrt 2018 - 11:24

Ach ik vind dit toch zúlke mooie schoenen! Als ze niet zo duur waren, kocht ik meteen de donkerrode fluwelen en de donkerblauwe fluwelen exemplaren!
Mary heeft al meerdere jaren deze mooie pumps van Rossi in haar kast staan en draagt ze heel regelmatig.

afbeelding van Emma

Emma

maandag 26 mrt 2018 - 10:51

Volgens mij bleken de groene pumps van Catherine uiteindelijk niet van Gianvito Rossi te zijn. Het bleek dat ze volgens mij van het Britse merk Emmy Shoes zijn. Ze heeft echter wel nog een donkerblauw paar.
De pumps van Meghan zijn ook niet van Rossi, maar van Manolo Blahnik.

Verder: wat een prachtige pumps zijn dit toch! Echt wauw.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 26 mrt 2018 - 10:54

Ik ga eens zoeken op Emmy Shoes. Dank je wel!

afbeelding van Emma

Emma

maandag 26 mrt 2018 - 11:24

Emmy London maakt pumps en tasjes in de gewenste kleur voor Catherine.
Hier zie je enkele tasjes en schoenen die ze voor Catherine gemaakt hebben: http://www.katesclothes.com/designers/emmy-london/ (de groene staan hier nog niet bij) en hier op de website van Emmy zie je de bewuste schoenen in een andere kleur (https://usa.emmylondon.com/products/rebecca-cinder). Onderaan dit artikel van What Kate Wore zie je ze ook nog eens staan: https://whatkatewore.com/2017/03/17/kate-in-elegant-catherine-walker-coa... (in het groen). Ze heeft ze volgens mij ook nog in het grijs van Emmy London, en dan nog in het donkerblauw van Rossi.

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?