Op verzoek hierbij een log over de juwelen die koningin Máxima deze week droeg. Door al het modegeweld sneeuwen de mooie oorhangers, colliers en armbanden nog weleens onder, maar gelukkig kunnen we altijd een blog publiceren die dient als sneeuwschuiver. 

Benefietconcert Prinses Máxima Centrum, 5 september 
Wie 5 september keek naar Máxima, zag een wolk van zijde. De gebloemde japon van Luisa Beccaria was een echte eyecatcher, maar dat maakt de juwelen niet minder bijzonder. Koningin Máxima droeg tijdens het benefietconcert namelijk een juwelenset die volgens juwelenmoderator Edwin -die druk bezig is met een waanzinnige log over Mellerio- gemaakt is van saffier, tanzaniet, maansteen en diamant. De herkomst is helaas tot op de dag van vandaag onbekend. We zagen het collier en de oorstekers (clips) voor het eerst in 2013 tijdens een concert die in het teken stond van 200 jaar Koninkrijk. In mei 2014 kwam de set opnieuw in beeld tijdens een concert in de Efteling en eind 2014 droeg Máxima hem ook tijdens de verjaardagsviering van mr. prof. Pieter van Vollenhoven. De teller staat inmiddels dus op vier, maar die gaat in de toekomst vast nog verder oplopen.  

De beelden op chronologische volgorde gerangschikt:

Naast het collier en de oorhangers droeg Máxima ook de diamanten ring die zij ter gelegenheid van de geboorte van Ariane kreeg en haar verlovingsring + trouwring. 

Aan haar linkerpols droeg de koningin tevens twee diamanten bloemarmbanden, een relatief nieuwe armband met het boze oog en een armband met diamanten en saffieren. Aan haar rechterpols prijkte een diamanten armband die is gemaakt van een huwelijksarmband van koningin Juliana. Meer weten over dit juweel? Klik dan door naar deze zeer uitgebreide blog van moderator Edwin. 

VN-reis Mexico
Na het juwelenfestijn in eigen land, vloog Máxima met een koffer vol mooie kleding en juwelen naar Mexico. De koningin werd immers ontvangen door de Mexicaanse president en in Noord-Amerika zijn ze niet vies van wat glitter en glamour. Op haar jurk van Roksanda speldde de koningin dan ook een peperdure broche van amethist en diamant. De herkomst van dit juweel is onbekend. Wel kan ik vermelden dat prinses Michael van Kent precies dezelfde broche heeft én dat prinses Beatrix is gezien met een citrienen versie van het juweel. 

In haar oren droeg Máxima dit keer paarse oorhangers. Geen nieuwe exemplaren, want de koningin werd 12 jaar geleden al ermee gesignaleerd. Hier in beeld: Máxima bij de Hermitage in 2009. Natuurlijk heb ik expres deze foto gekozen, want er zijn beelden in overvloed. De paarse bontmantel van de koningin vind ik zó kek. Die verdient af en toe wat aandacht. 

Aan de polsen van Máxima is het dit keer een drukte van belang. Zo zien we de gouden armband die zij cadeau kreeg van de Argentijnse president, de gouden armband met de tekst Best Mom Ever en haar gouden gezinsarmband van juwelier Steltman. Aan haar linkerpols zien we de armband met saffier en diamant en de nieuwe armband met het boze oog. Beide juwelen droeg ze -net als de ringen- ook op 5 september, dus die heeft ze misschien wel gewoon omgelaten. En waarom ook niet? Matcht prima. En laten we het horloge, de Tank van Cartier, maar niet vergeten. Doordat de koningin het uurwerk bijna dagelijks draagt, valt hij mij bijna niet meer op. Maar dat maakt het horloge natuurlijk niet minder bijzonder ;) 

Foto's met dank aan: 
President van Mexico 
Monarchypress.com

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Paula

Paula

maandag 11 sep 2017 - 13:05

Ik vind het arsenaal aan juwelen ook bijna altijd te veel. Vaak zouden alleen oorbellen staan maar draagt ze ook nog een collier en aan beide armen armbanden. Zou het Latijns-Amerikaans zijn of is het typisch Maxima? Want 'less is more' daar doet ze niet aan. Het jammere is dan wel dat de kleding dan veel minder spreekt want het wordt allemaal te druk.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

maandag 11 sep 2017 - 06:43

Onze Koningin komt uit Zuid-Amerika, daar ligt de wijze van het dragen van sieraden misschien anders. Nederlanders zijn, doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Misschien zit daar het verschil.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

zondag 10 sep 2017 - 17:20

@ Elisel, ik waardeer je kritische noot op deze site net als dd reacties van anderen. Smaken verschillen tenslotte en dat maakt deze site juist zo boeiend; al die meningen. Ik denk niet dat Maxima er wakker van ligt dus laten wij vooral onze mening geven en elkaar respecteren net zoals wij Maxima respecteren voor haar werk. Echter, op de outfits en accessoires lopen de meningen soms uiteen en dat maakt het zo super leuk dit te volgen!

afbeelding van Merel

Merel

zondag 10 sep 2017 - 16:52

Saffieren en diamanten gecombineerd met maanstenen... ik weet niet of ik dat mooi vind, misschien is het wel prachtig maar moet je het in het echt zien, het opaalachtige naast de glinster en helderheid.

De bloembroche doet me denken aan een 'ding' (sorry, geen idee hoe dat heet), dat wel gebruikt wordt om op uniformen een ordelint/sjerp vast te zetten. Niet mooi.

Al haar geelgouden armbanden vind ik erg mooi. Ook als set gedragen vind ik het heel geslaagd, allemaal anders en persoonlijk en toch past het bi jelkaar. Onder zo'n wijde lampenkapmouw vind ik het alleen geen succes; zo'n trits armbanden vind ik het allermooist bij een simpele effen jurk of blouse met 3/4 mouw). De witgouden armbanden vind ik minder mooi, dat is gewoon een persoonlijke voorkeur, want in geelgoud vind ik ze denk ik wel mooi. Mixen van wit en geelgoud ben ik niet zo'n fan van. En ook niet van twéé polsen vol met armbanden.

De oorbellen zijn geweldig; daar zou ik wel heel graag een avondje mee uit willen. Ik zou ze nooit dragen naar een vergadering (maar dat schijnt voor koninginnen anders te werken).

afbeelding van Sanne

Sanne

maandag 11 sep 2017 - 10:38

Ik denk dat je de 'ster' bedoeld die bij de meeste ordes hoort (niet echt bedoeld om het ordelint mee vast te zetten), het is dan één van de versierselen die bij de orde hoort, net zoals bijvoorbeeld de keten, het ordelint en/of knoopsgatversiering. Of je wel of niet zo'n ster mag dragen bij je ordelint, ligt aan de graad waarin je de orde hebt ontvangen. Bijvoorbeeld bij de orde van de Nederlandse Leeuw is de ster allen voor de ridders grootkruis en de grootofficiers.
Zo ziet de ster er uit
https://www.google.nl/search?q=ster+orde+van+de+Nederlandse+leeuw&client...
Hier zien we Willem-Alexander met de ster van de Militaire Willemsorde
https://www.google.nl/search?client=ms-android-samsung&tbm=isch&q=ster+o...

afbeelding van Merel

Merel

maandag 11 sep 2017 - 17:59

Dank Zara en Sanne voor het meedenken! Ik bedoel de ster die Sanne noemt. Niet per se mooi qua vormgeving. Maar bij een uniform past het wel. Hoe dragen vrouwen die versierselen?

afbeelding van Sanne

Sanne

maandag 11 sep 2017 - 23:10

Ze zijn niet allemaal even mooi inderdaad, die sterren! Ze zijn allemaal verschillend, per orde en er zitten ook mooie exemplaren bij.
Vrouwen dragen de orde versierselen hetzelfde als mannen. Een ster wordt gedragen op de taille en afhankelijk vande orde draag je hem -zowel mannen als vrouwen- aan de linker of rechterkant.
Vrouwen dragen hun ordelint eigenlijk alleen tijdens white tie evenementen zoals staatsbezoeken en Scandinavische huwelijken. De ordelinten voor vrouwen zijn altijd smaller dan de exemplaren voor mannen.
Op deze foto van het staatsbanket tijdens het bezoek van het Filip en Mathilde aan Denemarken zie je de dames en heren met ordelinten en sterren. Je ziet dan gelijk nog iets opvallends: de meeste ordelinten worden gedragen van de rechterschouder naar de linkerheup, zoals de Deense royals op de foto hieronder hun Belgische orde dragen. Mathilde en Filip droegen tijdens het bezoek de Deense orde van de Olifant, een van de weinige uitzonderingen: het lichtblauwe ordelint van deze orde wordt gedragen van de linkerschouder naar rechter heup! Je draagt altijd maar één ordelint (of de keten van de Orde als die er is) maar je kunt wel meerdere borststerren dragen, Margrethe en Mary dragen dus bijv. (Net als de rest trouwens) hun Deense EN Belgische ster.
http://royalfashionblog-theworldofroyals.weebly.com/uploads/1/3/6/9/1369...

afbeelding van zara

zara

maandag 11 sep 2017 - 06:54

Bedoel je een 'rozet', Merel? Zo'n ronde plissé frutsel die je ook vaak aan sportprijzen ziet zitten (of als versiering op plafonds)?

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

zaterdag 09 sep 2017 - 22:53

Ik vind het een mooi collier.
Daarentegen de armband met het boze oog mag ze van mij gelijk in de kliko gooien. Wat is daar nu aan? Het past er helemaal niet bij.
Krijg de associatie met dansende inheemse mensen... eh.. we leven hier in het Westen toch?

afbeelding van Merel

Merel

zondag 10 sep 2017 - 16:42

Sorry? Heel ongepaste tekst Anne-Roos.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 11 sep 2017 - 10:43

Wat is er ongepast? Op internet lees ik dat je, om jezelf te beschermen tegen het kwaad, een amulet met het boze oog kan dragen.
Ik vraag mij oprecht af, wat de reden is dat Maxima deze armband draagt. Buiten dat ik hem niet mooi vind, is de gedachte erachter onverenigbaar voor mij met het protestantse karakter (ook als is Maxima zelf katholiek gebleven) van het koningshuis.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 11 sep 2017 - 18:11

Je discrimineert Anne Roos, dat is er ongepast aan. Mededogen en verdraagzaamheid passen toch ook in het 'protestantse karakter'? Dat hoop ik tenminste...

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

maandag 11 sep 2017 - 12:37

Je mag vinden wat je vindt, maar je beschrijft het wel erg denigrerend. Want om dan een symbool af te schilderen als voor dansende inheemse mensen, niet voor het westen en geschikt voor de prullenbak vind ik van weinig respect getuigen naar andere geloofsopvattingen. Is dat werkelijk nodig?

afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 09 sep 2017 - 05:23

Ik vind de typering 'karikatuur van zichzelf' geweldig!

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 08 sep 2017 - 22:50

Mooie log Josine, de sieraden zijn prachtig en het paarse fluf jasje is ook bij mij favoriet.

afbeelding van zara

zara

vrijdag 08 sep 2017 - 20:40

Het blauw-witte collier is mooi, misschien een beetje ielig, maar vooral ook heel functioneel, het lijkt overal bij te passen. Als ik iets mocht kiezen, dan ging ik voor die lekker hippe, paarse oorbellen!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 08 sep 2017 - 19:36

Leuk en begrijpelijk dat onze queen als ze far far away van haar kindjes is, de 'best mum ever' en de andere armbanden gerelateerd aan ze, om heeft.

@josine jij had toch nieuwe horloges gespot?

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

vrijdag 08 sep 2017 - 18:29

Oops, ik zie nu pas dat daar al een topic aan was gewijd ... sorry!

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

vrijdag 08 sep 2017 - 18:24

Door het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair zijn Maxima en WA uitgeroepen tot best geklede stel ter wereld! En ik lees net dat Maxima in 2014 en 2016 in het lijstje van best geklede vrouwen stond ...
Ik vind het wel apart dat wij met zijn allen dan toch vaak zoveel aan te merken hebben ... maar ja, de eindredacteur van Vanity Fair is ook maar een mens met een mening :)

afbeelding van Krielie

Krielie

vrijdag 08 sep 2017 - 18:14

Oei Elise1: verkeerde been uit bed gestapt?
Ik ben de gelukkige bezitster van een Cartier tank. Niet omdat ik wil laten zien dat ik heel veel geld heb (want dat heb ik niet) maar omdat het een cadeau ingeweest van mijn ouders. Ter herinnering aan hen. Zij hebben zich daar dingen voor ontzegd maar vonden het leuk om de 3 dochters ieder iets blijvends (tijdloos) te geven. Een mooier en beter cadeau kan ik mij niet voorstellen omdat het horloge al meer dan 30 jaar meegaat en ik het bijna iedere dag draag. Overigens ben ik het niet met je oneens dat een speciaal voor jou gemaakt sieraad bijzonder is maar dat betekent niet dat "confectie" sieraden welke prijs daar dan ook aanhangt niet bijzonder en/of speciaal voor de drager of draagster kunnen zijn. Zaken liggen vaak genuanceerder.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 08 sep 2017 - 20:16

Je hebt gelijk Krielie. Zaken liggen vaak genuanceerder. Maar ik vind persoonlijk dat Maxima wel erg vaak voor merken kiest en niet altijd even origineel is, zeker niet op juwelengebied. Terwijl je op dit vlak zoveel moois en persoonlijks kunt laten maken. Iets waar niet iedere filmster of jetsetfiguur mee rondloopt. Zeker met haar budget kan ze zich zoveel permitteren...

afbeelding van Helena

Helena

vrijdag 08 sep 2017 - 15:26

Een juwelenfestijn. Mooi gevonden. Maxima heeft zoveel juwelen tot haar beschikking en gekregen, dat je ze maar moet dragen. Ze houdt ervan en laat haar dan. Moet je ze dan opgeborgen houden? Jalouzie??

afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 09 sep 2017 - 05:26

Hè, wat een dooddoener.. Dan zou je nooit kritiek mogen uiten, zonder van jaloezie beticht te worden?

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 08 sep 2017 - 14:46

Hmmmm. Dus als iets maar duur genoeg is dan is het bijzonder. Ik deel je mening niet. Ik vind dat juist een beetje jetsetterig. Zo van kijk mij nou..... Weinig origineel in ieder geval.

afbeelding van DEP

DEP

vrijdag 08 sep 2017 - 17:43

...

afbeelding van DEP

DEP

vrijdag 08 sep 2017 - 14:43

Leuk Josine, al die juwelen in beeld. Stiekem denk je dan: die zou ik wel.. en die ook... Hi hi

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 08 sep 2017 - 13:52

Overigens Josine, hoezo is een Tank horloge bijzonder? Dat is toch gewoon een juweel voor mensen die willen laten zien dat ze veel geld hebben? Ik vind iets pas uniek als het een enkelstuk is, iets dat speciaal voor jou gemaakt is of dat je bijvoorbeeld geerfd hebt. Maar is zo'n horloge dat je voor veel geld kunt kopen nou daarmee ook bijzonder?

afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 09 sep 2017 - 05:21

Ha Elise1, ik geniet van je eerlijke bijdrages en ben het vaak met je eens. Ga zo door, dat is beter dan zwijmelen.

afbeelding van Kate

Kate

maandag 11 sep 2017 - 08:13

Ik sluit me bij Maxi aan , Elisel blijf schrijven hier aub en met je eigen mening !
Van de merendeels " zwijmel" reacties lees ik de eerste twee regels en ga snel verder....

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 08 sep 2017 - 14:18

Ik vind het een bijzonder juweel vanwege de prijs, maar ook vanwege de geschiedenis :)

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 08 sep 2017 - 13:46

Heel erg mooi collier. Vooral bij een eenvoudige jurk, zoals de donderblauwe en de witte op de foto. Maar absoluut niet bij de opzichtige jurk van deze week. Dan wordt het een kermis. Zeker met ook nog een trits aan armbanden en een kapsel met nephaar. Dan maak je een beetje een karikatuur van jezelf als 46-jarige.....

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 08 sep 2017 - 17:01

Ik vind de ketting ook ERG mooi staan bij de donkerblauwe en de witte jurk. De jurk van deze week had de ketting op zich niet nodig (de oorbellen wel).

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 08 sep 2017 - 14:06

ik kijk hier nog niet zo lang en niet zo vaak en heb wat van jouw reacties gezien. Prima natuurlijk dat je reageert en je hoeft het natuurlijk niet mooi te vinden wat zij draagt, maar ik vind je altijd 'zo stellig'. Ik weet het niet hoe ik het anders moet omschrijven..

Waarom zou je geen 'nephaar' (zoals jij dat noemt) mogen hebben? Ik heb het ook en ik voel me er prima bij! Dus waarom mag zij dat dan niet? Ben ik dan ook een karikatuur als ik ook nog eens veel armbanden draag (heb er nu 4 om)? Volgens mij niet... : hoor :-) ...

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

vrijdag 08 sep 2017 - 15:29

Helemaal mee eens! Ik heb geen nephaar (geen geld voor) maar draag wel veel armbanden tegelijk in mijn vrije tijd. Vind mijzelf ook geen karikatuur hoor. Ik vind een gezicht met een geopereerde neus en kin, opgespoten jukbeenderen, ooglidcorrectie, botox, nepwimpers en dan ook nog een geopereerde boezem een stuk erger, ookal is het haar niet nep .

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 08 sep 2017 - 14:59

In dit geval vind ik het bij elkaar too much. Én (te blond) nephaar, èn een drukke glimjurk (die van achteren te strak zit met een foute beha), én een druk collier, én een bos armbanden, én van die flapmouwen, enz... Een kermis dus in mijn ogen.
Veel armbanden om kan overigens prachtig zijn, vooral bij een simpele outfit. En dan zonder opzichtige ringen en andere drukke sieraden.
Nephaar is ook ok. Maar Maxima's blonde bos is wel erg nep en te blond. Zeker in combi met de rest is het mij te barbie-achtig.
En ja, iedereen moet dragen waar hij of zij zich lekker of prima in voelt hoor. Maar dit blog is er nu eenmaal om te zeggen wat we vinden van de outfits van onze Maxima. Toch?

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

vrijdag 08 sep 2017 - 16:48

Wat een nep, wat een te en een fouten toch weer. Karikatuur en barbie tegelijk zijn. Dat vind ik pas echt knap! Als ik Maxima was zou ik in mn walk-in-closet (die ik niet heb) gaan zitten', eerst alle spiegels uit het raam gooien en dan daar lekker blijven zitten. Laat die Hollanders 't maar bekijken. ;) Zo, is er even uit ;) ;). Gelukkig is Maxima mij niet, en gaat ze gewoon lekker door.

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 08 sep 2017 - 17:18

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 08 sep 2017 - 15:13

dank voor je reactie Elise1.

afbeelding van Esther6

Esther6

vrijdag 08 sep 2017 - 13:24

Dank je wel Josine!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 08 sep 2017 - 12:23

Wat een geweldige log! Echt 1 om heerlijk in weg te dromen...Prachtige juwelen.... Wat moet het heerlijk zijn om zulke mooie dingen te mogen dragen!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

vrijdag 08 sep 2017 - 11:23

Heerlijke blog en stiekem stinkend jaloers:p En fijn dat er aandacht is voor de paarse bontmantel, want daar heb ik ook een zwak voor!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 08 sep 2017 - 11:33

Ja he <3 Ze is daar echt een vrouw van de wereld, vind ik. Met een internationale stijl. En juist omdat hij op het randje zit van een modeflater, vind ik hem zo heerlijk.

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?