De tijd dat leer stelselmatig genegeerd werd bij het ontwerpen van koninklijke kleding, is definitief voorbij. Misschien wel dankzij Máxima. 

Al tijdens het kennismakingsbezoek aan Den Haag, oktober 2001, werd de prinses gespot in een rood, leren jasje. Een ontwerp van Natan. 

Klik hier voor een foto. 

Een paar jaar later kwam daar een warmrood jasje met een breed ceintuur bij. 

Een donkerbruin jasje is ook altijd wel een aanwinst. Op de HAN, november 2002. 

Bruin, double breasted jasje van Natan. 

Van jasjes door naar een blouse van Massimo Dutti. 

De beroemde -of beruchte - jurk van Natan. 

Leren rokken hangen er in Máxima's kast ook zeker wel. Deze rode met splitje bijvoorbeeld. 

Ze heeft ook een rok van bordeauxrood leer zónder splitje. 

Rok van donkergroen leer: 

Groene rok van cactusleer: 

Rok van faux leather, lees: gewaxt linnen. 

De overtreffende trap: een culotte (wijde kuitbroek) van leer. 

Leer en flitslicht vormen doorgaans geen goede combinatie. Deze strokenjurk van Natan wijst met grote pijlen naar Máxima's (bijna) niet bestaande buikje. 

Niet heel koninklijk, wel heel mooi: Máxima's lederen gilet van Sandro. 

Jas van rood leer, alleen privé gedragen. 

 

 

Bij het verzamelen van het beeldmateriaal voor deze blog, kwam ik tot de conclusie dat ik een vleugje leer zeer kan waarderen, zolang het maar wel bij een vleugje blijft én past bij de de gelegenheid. De leren jurk vond ik bijvoorbeeld echt een schot in de roos, want dit kledingstuk kwam in beeld bij de uitreiking van een prijs voor popmuziek. Leer kan dan prima, zeker als je met rockers op het podium staat.  Bij een bezoek aan een bejaardentehuis of kerk kan ze mijns inziens beter kiezen voor een goede zijde, want het ruige en ietwat ordinaire imago kleeft voor mijn gevoel nog wel een beetje aan het materiaal.

Dat leer doorgaans niet zo goed samengaat met flitslichten -elk hobbeltje en bobbeltje zie je- maakt mij ook een beetje terughoudend. De duurzame alternatieven pakken wat dat betreft ook wat beter uit. 

Natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar jouw mening. Laat je het weten in een reactie? 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Ella

Ella

zondag 09 mei 2021 - 20:37

Ik vind leer bij Maxima vaak leuk. Ik weet dat ik destijds aangenaam verrast was door het rode jasje. Destijds niet gebruikelijk voor een prinses en zoooo mooi. De beroemde leren jurk heb ik destijds bij een tentoonstelling kunnen bewonderen en snapte totaal de ophef niet. Mooie jurk. Bruine jasjes zijn beide erg mooi, ook qua kleur. De rokken zijn soms mooi, zoals die groene mét laarzen. Andere keren vind ik het minder. Het hangg ook af van hoe heg gecombineerd wordt. Culottes vind ik een merkwaardig kledingstuk. Snel vergeten, in stof en leer of welke uitvoering dan ook. Brrr

afbeelding van PK020

PK020

zaterdag 08 mei 2021 - 22:10

Koningin Maxima & leer of waxed linnen; "het bewijs" dat de keuze van een/onze koningin ook een koninklijke uitstraling kan hebben. De uitstraling van onze latina koningin helpt vanzelfsprekend!!

- Rok van donkergroen leer inclusief 'alles er op en eraan' -> Top!
- Warm rood leren jasje: eens met Josine, geen driekwart mouw maar prachtige kleur en tijdloos ontwerp verder.
- Gewaxt linnen -> Wow, wat prachtig! Ik ben voor!
- 'De overtreffende trap' aldus Josine, helemaal mee eens. Geen directe fan hierro van culottes maar wat een combinatie tussen klassiek, leer èn DE culotte -> WOW! Zeker gezien de kleurencombinatie -> Helemaal top!
- Maar dames, en de enkele heer, 'eat your heart out'! DE zwarte leren jurk van NATAN, yesss. Regelmatig lees ik hier allerlei opmerkingen over Natan, maar wat een 'beroemde, beruchte' jurk aldus Josine, wat een TOP outfit! Ook in mijn top 15? Top 20? Top 25? Onze koningin heeft lef, durf, charisma en vooral passie; goede combi m.i. voor "gewaagde" en vooruitstrevende mode.

afbeelding van Marjet

Marjet

zaterdag 08 mei 2021 - 20:15

De donkergroene rok blijf ik echt heel erg mooi vinden. En wat grappig, een verwijzing naar de kennismakingstoer in 2001! Ik zat in de derde klas toen ze bij ons in de stad langskwamen. Samen met vriendinnen heb ik de Engelse les overgeslagen om te gaan kijken. We hebben als goedmaker voor de docent een opstel in het Engels moeten schrijven over hoe Maxima die dag eruit zag en wat voor moois ze aanhad ;)

afbeelding van Suyari

Suyari

zaterdag 08 mei 2021 - 11:27

de zwarte jurk en het leren gilet, wat zijn die geweldig.
Voor nu is het wel beter om alternatieven te zoeken, de produktie van geverfd leer is hemelschreiend erg voor de mensen die in de verfbaden staan.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 08 mei 2021 - 09:44

Super leuk die leren outfits van Máxima. Het zwarte jurkje is iconisch, zou leuk zijn als 1 van de prinsessen die herontdekt en gaat dragen.
De groene rok met strik blouse is prachtig, maar ik vind de outfit met de culotte en de outfit met de wax leren en catctusleren rok zijn ook super.
De jurk met de leren baan heb ik altijd heel lelijk gevonden. De kleuren doen niets voor haar en inderdaad, leer op de verkeerde plek.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

vrijdag 07 mei 2021 - 23:33

Het zwarte jurkje van Natan en het gilet van Sandro vind ik wel stoer, maar daardoor niet echt geschikt voor gewone werkbezoeken.
Verder is voor mij de groene cactusrok een favoriet item.
De andere dingen kan ze ook wel aan met bezoeken, maar ik vind ze persoonlijk minder mooi (staan).

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 07 mei 2021 - 22:59

Ik vind dat Máxima leer goed kan hebben. Met haar uitstraling is het zeker sjiek. En stoer. Ik hou er van, mits op stijlvolle wijze.
De lammy van Sandro Paris zou ik zoooooo graag hebben. Mocht iemand die te koop hebben of weten, ik hoor het graag ;-)

afbeelding van Catherine

Catherine

vrijdag 07 mei 2021 - 20:00

Maxima is een latina en ze kan het goed hebben. Culottes, en broekrokken vind ik afschuwelijk in leer, flatteert echt niemand. Koninklijk is het niet echt, maar anno 2021 dus gecombineerd met mooie soepele materialen zoals zijde en zachte wol, leuke hakken en sieraden kan het mooi gestyled worden. Tja, duurzaam is het ook niet, maar dat is überhaupt een issue met kleding en niet alleen voor Maxima. Wat ik me toch afvraag is waar al deze en alle andere kledingstukken zijn gebleven? Alle items die Josine te voorschijn heeft getoverd kunnen nog steeds, heb ze maar sporadisch terug gezien.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

vrijdag 07 mei 2021 - 19:56

De zwart leren jurk vind ik een topper, maar er hangen meer mooie leren outfits in haar kast. De culotte vind ik het minste item

afbeelding van Birchwood

Birchwood

vrijdag 07 mei 2021 - 19:56

De zwart leren jurk vind ik een topper, maar er hangen meer mooie leren outfits in haar kast. De culotte vind ik het minste item

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 07 mei 2021 - 19:26

Ik ben zelf absoluut geen voorstander van leer. Leer is echt eigenzinnig en het staat je of het staat je niet, heel simpel. De koningin kan het hebben, het staat haar, hoewel ik sommige modellen niet voor leer geschikt vind. Bij leer hoort een stoer ontwerp, en dat vind ik zeker niet van alle leren ontwerpen die de koningin draagt.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

vrijdag 07 mei 2021 - 18:42

Ik vind de leren jurk nog steeds geweldig, mede door Maxima heb ik ook een leren jurk in mijn garderobe. Leren rokken en jasjes vind ik ook erg leuk. Gilet van Sandro vind ik een casual topper. Een leren broek kan ik ook waarderen, maar dan meer bij rockers. De leren culotte is niet echt mijn smaak. Faux leather kan ik niet echt waarderen bij onze koningin, persoonlijk vind ik het ook nergens op slaan, want leer is zo ongeveer het meest duurzame materiaal om kleding van te maken. Hopelijk zien we een van de drie A's in de toekomst dan ook nog eens in de leren jurk of jasjes van Maxima!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

vrijdag 07 mei 2021 - 23:35

Ik vind dat leren jurkje echt iets voor Alexia.

afbeelding van Deirdre

Deirdre

vrijdag 07 mei 2021 - 16:35

De donkergroene leren rok icm strikblouse vind ik mooi. Ook de leren jurk mag er zijn.

afbeelding van Deirdre

Deirdre

vrijdag 07 mei 2021 - 16:35

De donkergroene leren rok icm strikblouse vind ik mooi. Ook de leren jurk mag er zijn.

afbeelding van Deirdre

Deirdre

vrijdag 07 mei 2021 - 16:35

De donkergroene leren rok icm strikblouse vind ik mooi. Ook de leren jurk mag er zijn.

afbeelding van Tony

Tony

vrijdag 07 mei 2021 - 16:28

Afgezien van die culotte en de strokenjurk van Natan, die haar onnodig massief maken, word ik heel blij van deze leren outfits! Stijlvol en toch vlot en prima geschikt voor een eigentijdse koningin in functie. Toppers zijn voor mij de zwarte leren jurk en de donkergroene rok met geweldige blouse!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 07 mei 2021 - 15:21

Ik hou niet zo van wijde driekwartsmouwen bij leren jasjes. Nummer 2 valt dus af. Brede ceintuur vind ik wel leuk. Het jasje met de regenboogparaplu vind ik wel héél mooi. Is ook regelmatig te koop via Vinted. Ik ben echt uren op die site te vinden. Ik heb er ook een instagrampagina over trouwens, samen met mn zusje. InstaQueens is de naam.

Goed, on topic. Mooiste look: de rok van gewaxt linnen. De rode top maakt het chic en de verhoudingen qua pasvorm kloppen. En ja, cactusleer intrigeert ook.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 07 mei 2021 - 17:37

De zwarte jurk is iconisch, de culotte ben ik gaan waarderen, de rokken zijn mooi en bij het eerste rode jasje wisten we eigenlijk al dat we met een modekoningin, toen nog prinses te maken hadden.
Wisten jullie dat er ook leer wordt gemaakt van tomaten, echt tof.
Ik kan je insta account niet vinden trouwens Josine, er zijn veel vreemde accounts met deze naam.

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

zaterdag 08 mei 2021 - 17:17

Idd Jens, ik kwam ook alleen maar heel rare accounts tegen!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 07 mei 2021 - 15:22

Ik ben trouwens al de hele dag blogs aan het maken voor de komende tijd. Zo heerlijk! Net een poosje zitten snuffelen tussen de foto's van 2013. De peeptoes, de LK Bennetts, de kortere roklengte, de peplum.... de mode is echt veranderd!

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

vrijdag 07 mei 2021 - 14:52

...sorry dames, heb er geen goed woord voor over. Kledingstukken kunnen hoogstens privé gedragen worden.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 07 mei 2021 - 15:22

Waar associeer jij leer mee? :)

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

vrijdag 07 mei 2021 - 17:51

....zeg ik U liever niet. Mag iedereen eigen mening over maken.

afbeelding van Suyari

Suyari

zaterdag 08 mei 2021 - 11:25

soms is gewoon niets zeggen ook een prima idee

afbeelding van Krielie

Krielie

vrijdag 07 mei 2021 - 21:31

.

afbeelding van Krielie

Krielie

vrijdag 07 mei 2021 - 21:31

Laat ik het invullen: ordinair en voor vrouwen van lichte zeden om het voor deze site netjes te houden. Kom op zeg: we leven niet meer in 1921. En als je er nx over wilt zeggen is het misschien beter om er nx over te schrijven. Dat doe ik ook niet over de kleren die Máxima draagt van Natan omdat ik totaal niet van deze ontwerper houd. Tuttig, stijf en slecht gemaakt. De uniformmaker van de koningin. Een uitzondering dan nu: de zwarte jurk (Natan) is m.i. écht niet ordinair.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

zaterdag 08 mei 2021 - 11:17

...verbazend hoe gemakzuchtig U Uw mening verkondigt onder de naam van een U onbekende persoon, zonder
te gevraagd te hebben. Niet erg gemanierd. Zal niet meer schrijven, beloofd.

afbeelding van Krielie

Krielie

zaterdag 08 mei 2021 - 18:50

Beste JohanFrederik, ik verkondig niet gemakzuchtig mijn mening als u goed hebt gelezen. Ik reageer nl. 9 van 10x niet op alles wat ik hier lees. En waarom zou ik aan u moeten vragen of ik mag reageren? Daar biedt deze site toch de mogelijkheid toe? Ik zie eerlijk gezegd niet in wat daar ongemanierd aan is. Maar misschien is het het verstandigst als we het hierbij laten.

afbeelding van Krielie

Krielie

zaterdag 08 mei 2021 - 18:50

Beste JohanFrederik, ik verkondig niet gemakzuchtig mijn mening als u goed hebt gelezen. Ik reageer nl. 9 van 10x niet op alles wat ik hier lees. En waarom zou ik aan u moeten vragen of ik mag reageren? Daar biedt deze site toch de mogelijkheid toe? Ik zie eerlijk gezegd niet in wat daar ongemanierd aan is. Maar misschien is het het verstandigst als we het hierbij laten.

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 08 mei 2021 - 11:52

Dag Johanfrederik, wij zijn gewoon benieuwd waarom u uw eerste reactie heeft gegeven? Heeft u een hekel aan leer of aan leer en bont? Dat zou toch kunnen, daar hebben wij best begrip voor hoor.

afbeelding van Luna

Luna

vrijdag 07 mei 2021 - 21:29

Die leren jurk is echt mijn favoriet! En de culotte vind ik ook heel erg leuk. Ik vind dat gilet ook wel heel stoer, mag ze wel vaker dragen. En de rode jas vind ik ook wel voor herhaling vatbaar. leren rokken zijn altijd goed. Ik ben fan van leer.

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?