Via de e-mail krijg ik regelmatig de vraag of ik eens aandacht kan besteden aan Máxima's kleding uit het verleden. Helaas is dat niet altijd mogelijk vanwege het copyright op oudere beelden, maar met dank aan de Keukenhof kunnen we wel terugblikken op het leuke bezoek van Máxima en Willem-Alexander in 2001. Voor de gelegenheid koos de verloofde van de prins een donkerblauw mantelpakje van de Argentijnse ontwerpster Graciela Naum, gecombineerd met blauwe slingbacks en gouden sieraden. Een heel veilige (maar begrijpelijke) keuze van de toekomstige prinses, die nog moest leren omgaan met de kledinggebruiken aan het Nederlandse hof. Het leuke vind ik de toepasselijke bloembroche op het mantelpakje en de donkerblauwe kleur, die goed matcht met de kleurrijke achtergrond. Of Máxima zelf blij was met de outfit vraag ik mij af, want hij is erna niet meer uit de kast gekomen. 

Benieuwd naar de hele leuke en spontane beelden van het bezoek? Klik hier. 

Close up van de broche:

Creolen van Cartier:

Foto's met hartelijk dank aan de Keukenhof. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van elise1

elise1

maandag 03 mrt 2014 - 19:25

Ach ja, onwennige kledingkeuze. Best te snappen. Gelukkig is er heel wat veranderd en ten goede!

afbeelding van Kaatje

Kaatje

maandag 03 mrt 2014 - 19:23

Oooo, ik weet nog dat ik destijds echt met afgrijzen de metamorfose van een leuke, jonge, frisse meid in een ... ja... hoe zeg ik dat... eh... wel heeeel erg net, degelijk meisje heb aanschouwd. Ik vond het zo erg!!! Die roklengte, die panty, dat lichaam dat helemaal schuilging in dit soort ouwelijke pakjes. Gelukkig was niet alles wat ze destijds aan had zo erg én.... is het allemaal goed gekomen! :-)

afbeelding van Henny

Henny

maandag 03 mrt 2014 - 21:27

Hahaha, ik vind dat je het heel mooi en subtiel omschrijft. Ja ...... gelukkig is het allemaal goed gekomen :))

afbeelding van Kaatje

Kaatje

dinsdag 04 mrt 2014 - 11:11

;-)))

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 03 mrt 2014 - 19:15

Leuk te zien dat ze zo verliefd zijn, maar deze outfit is nooit mijn favoriet geweest. Te lang en tuttig model, verkeerde kleur en ook de panty's en schoenen vind ik niets. Gelukkig heeft ze het daarna meer dan goed gemaakt op mode gebied en ons verrast met heel veel mooie outfits.
Ik kijk uit naar de volgende outfits want daar zat ook in haar beginjaren als prinses heel veel moois bij!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

maandag 03 mrt 2014 - 18:02

Hopelijk zit dit pakje allang in de zak van Max.

afbeelding van Annetje

Annetje

maandag 03 mrt 2014 - 17:14

Twee keer is wel erg veel, ik dacht dat het er nog niet door was. Excuses.

afbeelding van Annetje

Annetje

maandag 03 mrt 2014 - 17:13

Zita, je hebt gelijk.
Het was wel héél erg braaf voor dit Argentijnse feestbeestmeisje, getuige de foto's van je aangehaalde artikel. Ik weet nog die eerste beelden van haar op de tv en onze calvinistische gedachtengang die maar graag en duidelijk in de krant werd besproken. Daar bovenop kwam het verhaal van haar nog.

afbeelding van Annetje

Annetje

maandag 03 mrt 2014 - 17:13

Zita, je hebt gelijk.
Het was wel héél erg braaf voor dit Argentijnse feestbeestmeisje, getuige de foto's van je aangehaalde artikel. Ik weet nog die eerste beelden van haar op de tv en onze calvinistische gedachtengang die maar graag en duidelijk in de krant werd besproken. Daar bovenop kwam het verhaal van haar nog.

afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 03 mrt 2014 - 15:31

Leuk, zo'n terugblik. Ik vind dit pakje eigenlijk zo gek nog niet, maar hij zou haar beter staan als alles iets getailleerder zat. Het geheel maakte haar ook een stuk ouder, maar ik kan het heel goed begrijpen dat je bij zo'n gelegenheid in zo'n situatie niet meteen alles aan durft te trekken.

afbeelding van BeccaD

BeccaD

maandag 03 mrt 2014 - 15:26

Vrij duidelijke panties en een rok tot over de knie met degelijke stappertjes met een veilig hakje, dan krijg je een beetje van die oma beentjes, misschien bedoelde car dat??
Verder droeg maxima in die tijd sowieso veel klassiekere kleding, ook op de foto's uit haar new york tijd ziet ze er erg klassiek uit.Maar sowieso droegen vrouwen (zakelijk) toen meer mantelpakken dan nu. Ik vind op de video wel opvallen dat maxima een geboren koningin is, ze houdt zichtbaar van de aandacht en weet mensen te charmeren. Geweldig voor haar en ons, ik zou er zelf niet aan moeten denken, steeds maar lachen en zwaaien en geïnteresseerd doen...

afbeelding van car

car

maandag 03 mrt 2014 - 18:33

Brrr... wat n lelijke panty!!

afbeelding van Iris

Iris

maandag 03 mrt 2014 - 15:02

Kijk, deze reactie snap ik niet van jou car. Ik mocht gisteren de benen van Mathilde niet krom noemen maar jij mag wel zonder blikken of blozen de benen van Maxima worstenbeentjes noemen (wat ik overigens helemaal niet zo vind).

afbeelding van Christa

Christa

maandag 03 mrt 2014 - 22:41

Ik snap de opmerking van Car wel, ik heb meerdere foto's uit die tijd gezien waar het lijkt alsof ze redelijk stevige benen heeft. Maar ik denk toch echt dat Maxima daarna ook is afgevallen en dat zie je natuurlijk ook aan haar benen! Heb wel eens gehoord dat ze een "Power plate" heeft, jullie kennen die vast wel, zo'n trilplaat, maar dan de dure versie! ;-))

afbeelding van car

car

maandag 03 mrt 2014 - 18:36

Hahahah je hebt gelijk Iris... ik heb ehm aangepast!! ;) maar haar benen zijn wel slanker of gespierder geworden lijkt het^^ nogmaals ik wist dat deze opmerking op het randje lag.. maar hij was met een knipoog bedoeld ;)

afbeelding van Iris

Iris

maandag 03 mrt 2014 - 22:26

Je mag het van mij gerust zeggen hoor! Ik vind het erg grappig hoe mensen soms hun mening verwoorden!

afbeelding van Sjanine

Sjanine

maandag 03 mrt 2014 - 19:34

Die car moeten we in de gaten houden:-) haha ik snapte al niet waar die term gebleven was en kon hem nergens terug vinden...

Idd veilige keuze wat kleding betreft, maar toen was ze nog aan het begin van de zoektocht van haar style en wat protocol toelaatbaar was.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 03 mrt 2014 - 14:04

Worstenbeentjes? :P Dat kan ik Máxima toch echt niet toedichten. De roklengte is idd niet erg charmant, maar als je echte worstenbeentjes wil zien moet je met 30 graden langs de kust gaan wandelen ;)

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 03 mrt 2014 - 13:36

Ik kan goed begrijpen dat ze dit pakje niet meer aan heeft gehad.Het is te ouwelijk en te groot
Dit past zo helemaal niet bij Maxima, maar ik begrijp wel dat ze in die tijd heel voorzichtig was in haar keuzes.
Wel heb ik altijd het rode Valentino pakje heel, heel mooi gevonden wat ze droeg bij een kennismakingsbezoek aan een van de provincies.Maar wat leuk om te zien hoe ze veranderd is in de afgelopen jaren.

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

maandag 03 mrt 2014 - 13:06

WA had toen al van die extreme slobberbroeken aan, maar misschien was dat toen mode?

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 03 mrt 2014 - 11:52

Wat leuk om deze plaatjes weer terug te zien!
Wat geweldige "prinses in de dop" was ze toen al!

afbeelding van Henny

Henny

maandag 03 mrt 2014 - 09:45

Wat grappig om dit weer terug te zien! :) Ze voelde zich natuurlijk nog wat onwennig.
Voor een jonge vrouw een wat ouwelijk keuze, maar wel een begrijpelijke. Maar wat is er veel veranderd :)

afbeelding van Emmy

Emmy

maandag 03 mrt 2014 - 10:40

ja, hè? Ik kan me ook voorstellen dat het ouwelijke valt onder de categorie gedateerd. Mijn indruk is dat de mode minder ouwelijk is geworden. En misschien zeggen we over 13 jaar ook wel over de kleding van Maxima nu dat we het ouwelijk vinden?!

afbeelding van Henny

Henny

maandag 03 mrt 2014 - 11:03

Ja, vast wel. Je hoeft maar naar je eigen foto's te kijken van 10 of 15 jaar terug. Dan begrijp je van sommige outfits niet dat je die toen zo mooi vond ;))
Je hebt gelijk als je zegt dat de mode minder ouwelijk is geworden.

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?